donderdag 8 augustus 2013

Oudste Brielse bunker


OPENGEBROKEN EN WEER DICHTGEMAAKTHet Erfgoedgilde, dat bestaat uit Frits Bohemen, Leen van Dijk, Guisep D’Silva , Peter Kroone, Albert Sars, Sven Schreuder, Johan Stam, Koos Steentjes, Jaap Rijsdijk en Sander van ‘t Verlaat, heeft achter de voormalige technische school aan de burgemeester H. van Sleenstraat de onder het wandelpad liggende zogeheten courtine tussen bastion VI en VII, een bomvrije ruimte met bijna de hele ploeg en nog een aantal belangstellenden, een van de dichtgemetselde ramen weer opengebroken.
Binnen lag veel rommel en twee tussenmuren bleken te zijn afgebroken. De ventilatieschacht was dichtgemetseld, ook aan de buitenkant van de wallen. Hoewel er veel werk verzet zal moeten worden, heeft deze ruimte potentie. 


Gedacht wordt om eerst de buitenkant weer op te knappen en weer ramen en deuren aan te brengen. Ook zal de ventilatieschacht weer opengemaakt moeten worden, zodat de ruimte weer kan ventileren. Maar dit is toekomstmuziek en voorlopig is de bunker weer dichtgemaakt.


Als oud-Briellenaar ben ik zeer benieuwd welke bestemming men aan deze oudste bunker van Den Briel gaat geven.

Rens van Adrighem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten