dinsdag 4 februari 2014

Den Briel in rep en roer deel 18

STELLINGNAME

Op Facebook verscheen op 3 februari een stellingname over de Brielse vesting. 'Vormt de vesting een belemmering voor de uitbreiding van de stad?' vraagt de stichting Kunst, Cultuur & Erfgoed zich af.


Het is toch van de zotte dat er gediscussieerd moet blijven over de vesting van Den Briel! Al dat geleuter kan alleen maar komen uit de kokers van personen die geen enkel respect hebben voor Den Briel en haar authentieke bewoners, waarvoor Briellenaren zoals Johan Been, Jacques Klok en Henk Vegter - om wat personen te noemen - zich jarenlang ingezet hebben om het stadje op een juiste manier in stand te houden. Is er dan nog niet genoeg verziekt? Hou dus eindelijk eens op met die niet te verkroppen ideeën over onze historische vesting en haar wallen. De oude wijze Briellenaren zouden zich omdraaien in hun graf. Ga aan de slag met zinnige dingen. 
Dan zal er wel weer gevraagd worden wat zijn dan die zinnige dingen. Maar we mogen er vanuit gaan dat mensen met een klein beetje gezond verstand daar zelf wel een zinnig antwoord op kunnen geven.


Briellenaren schreven: Het is een 19de eeuwse stelling waar we vestingsteden in het halve land mee hebben verziekt en waar men reuze spijt van heeft. Waarom is Brielle nog een vesting? Juist omdat deze stelling ons toen bespaard is gebleven. Hou toch eens op! Echt waanzin ten top dat dit maar blijft spelen. Ik kan hier echt kwaad om worden. Als deze stelling lollig is bedoeld kan ik er niet om lachen. Is de stelling serieus bedoeld, dan vind ik hem absurd.

Stop met de stellingen, ga behoorlijk besturen en geen zinloos gemeentegeld uitgeven aan commissies, onderzoekbureaus, etc. Er is nog genoeg erfgoed dat zit te springen om subsidies en investeringen waardoor de vesting een meerwaarde kan en moet krijgen. 


Het advies van een oud- maar bezielend Briellenaar is:
Rens van Adrighem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten