woensdag 22 april 2015

Blije Briellenaar

Ook blij met de investering?

In een ingezonden artikel in het Briels Nieuwsland staat te lezen dat het 'kunstwerk' op het Molenbolwerk, van Briellenaar Leo Arkenbout een blij mens heeft gemaakt. Dat zal Johan Wessels en wethouder Dick van Beek goed doen.

Over de gladheid van de trappen en plateaus bij vochtig weer geeft hij aan ,,dat nog niet geconstateerd te hebben, maar dat wel mogelijk acht. (Gelijk een winkelcentrum in Hellevoetsluis)''. 

Leo zegt blij te zijn met 'het kunstwerk'. Daarbij heeft hij het over twee positieve bevindingen: het uitzicht en de keuze van kantelen, omdat die in het gemeentelogo voorkomen.

Hij moet wel toegeven dat het rondom de trap wel degelijk een rommeltje is. 

Waar hij echter volledig aan voorbij gaat is het feit dat deze bijzondere uitkijk op simpele wijze met een trap van bijvoorbeeld treinbielzen en één of meerdere simpele banken verwezenlijkt had kunnen worden en dan beduidend minder had gekost. 
De meer dan 50.000 uitgegeven euro's voor het hele geval, zorgt namelijk voor geen enkele meerwaarde aan het uitzicht over de vest. 

Briellenaren die een kijkje gaan nemen op het Molenbolwerk, beklagen zich er over dat hangjongeren het uitzicht verstoren. 

De grote vaag blijft of we het normaal moeten vinden dat er zoveel geld geïnvesteerd is voor een uitzichtpunt, dat daarbij ook nog eens bij vochtig weer gevaarlijk glad is, en of u ook zo blij bent met dit 'kunstwerk'.

Rens 

1 opmerking: