zondag 15 februari 2015

Geen heil

Betutteling

De gemeente Brielle heeft het verzoek tot uitbreiding van de horeca openings-tijden afgewezen. Door de leeftijdsgrens van 18 jaar voor het schenken van alcohol en de economische toestand, hebben de horeca ondernemers minder inkomsten. Maar dat is niet de hoofd reden van de aanvraag. ,,Het gaat om de overlast op straat tegen te gaan,'' stelt fractievoorzitter Maarten de Pijper van de SP. Dat Brielle niet bekend moet staan als stad waar je heen gaat om te drinken, is wel een erg kortzichtige uitspraak. 

Dat men zegt: ,,Ik ga naar Den Briel om te drinken'', lijkt mij uitgesloten. Men wil gezellig kunnen uitgaan, en daarbij zou ter voorkoming van overlast op straat een flexibele sluitingstijd, volgens mij als oud-horeca ondernemer, wel een bijdrage aan kunnen leveren. 

Eigenlijk zou elke ondernemer zelf zijn openingstijden moeten kunnen bepalen, want niet elk bedrijf heeft behoefte aan dezelfde openings-tijden. Maar goed, dit is maar de mening van een buitenstaander en daar zal nooit mee ingestemd worden, want men weet altijd wel weer een reden te vinden om te betuttelen.

Hasta la proxima, Rens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten