zondag 28 oktober 2018

TURFKADEPLEIN


Oud-Briellenaar Pleun van Eijsden vraagt op facebook wie de historische betekenis van het stukje haven bij de Turfkade, waar een nieuwe brug zou moeten komen kan uitleggen. Want nu de Jachtwerf de Delta er niet meer is kan je het gewoon dempen naar zijn mening.

Bij mijn opmerkingen op de havenplannen heb ik dit idee niet durven opwerpen, maar nu ook Pleun dit kenbaar maakte wel. Het is tenslotte geen gekker idee dan de plannen van de gemeente.

Er zijn wat dempen betreft verschillende mogelijkheden. Bij het dempen moet dan wel eerst een watertunnel aangelegd worden zodat de waterbeheersing van haven en vest blijft bestaan. 
Je kan dan alleen het gedeelte van de voormalige jachtwerf dempen, het gedeelte vanaf de sluis tot aan de Varkensstraat, het hele stuk tot aan het Nauwe Sloopje, of zelfs de hele haven tot aan- of voorbij de Kaaibrug. Dan kan de brug ook weg.

Het is daarbij mogelijk in de haven een parkeergarage aan te brengen. Daarbovenop kan dan een mooi plein komen. Een ondergrondse parkeergarage is geen noodzaak, want bij demping - afhankelijk van het gedeelte - zal een fantastisch plein ontstaan met voldoende ruimtes om te parkeren. Op het plein kunnen dan ook alle gewenste evenementen plaatsvinden. De huidige plannen van een brug en vlonders zijn dan niet nodig.
Pleun merkt niet onbelangrijk nog op, dat kostbare onderhoudswerkzaamheden verdwijnen en de leefbaarheid enorm vooruit zal gaan in dat gebied.
Rens 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten