maandag 1 oktober 2018

GEEN JA GEEN NEE


Als de normale procedure plaats vind, zal er voorlopig nog er geen ja of nee zijn voor de roze beelden aan de waterlijn van het Kaai Ravelijn. 
De eerstvolgende raadsvergadering is 30 oktober. Pas dan zou er een besluit boven water kunnen komen betreffende de plaatsing zonder vergunning. Waarom alles zo lang gaat duren komt omdat eerst de Welstandscommissie advies moet uitbrengen aan het college. Daarna moet het college een voorgenomen besluit nemen. Tegen dat besluit kunnen dan nog zienswijzen - een soort beroep - worden ingediend en pas na de behandeling daarvan kan het college een definitief besluit nemen. 
Of komt er misschien een heel andere aap uit de mouw van de wethouder?

Je moet ook niet vreemd opkijken als tegen die tijd de beelden al weer weg zijn. Want in tegenstelling tot de eerdere melding dat de beelden zijn aangekocht, gaat nu het verhaal dat ze worden gehuurd. Volgens sommigen is al zichtbaar dat het rottingsproces van de plankjes is ingegaan. 

Het is onvoorstelbaar dat de gemeente ‘overtreders’ vraagt een vergunning aan te vragen en niet gehandhaafd wordt. Niemand is blijkbaar op de hoogte van de randvoorwaarden die vastgesteld zijn door de gemeente zelf voor het eiland. Daardoor zal Den Briel straks meer dan drie maanden opgescheept zitten met een aanzicht dat alleen maar afbreuk doet het historische stadje. 


De Brielsche aap zal in zijn nopjes zijn met alle publiciteit. Het is alleen te hopen dat dit alles in hun voordeel zal uitvallen. Het had slimmer geweest de beelden als beeldentuin op het eiland te zetten op het moment dat het restaurant en de andere voorzieningen (waar ze inmiddels volop druk mee bezig zijn) klaar waren.

Dat had beslist méér bezoekers en de nodige inkomsten opgeleverd. 
Nu alleen maar een hoop ‘herrie’. 


De roze Paaseiland beelden aan de waterlijn zullen echt geen bezoekers of toeristen naar Den Briel trekken zoals de meeste raadsleden veronderstellen. Het heeft alleen maar onbegrip opgeleverd. 
Ze zullen zich een aap lachen bij de roze aanblik.

Rens  

3 opmerkingen:

  1. https://www.facebook.com/1711661782382984/posts/2199079263641231/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De roze koorts slaat over naar Porto Fino! Wij worden er blij van 🐒😊

    BeantwoordenVerwijderen