dinsdag 19 mei 2015

Afbraak

UITHOLLING BINNENSTAD
Het Arsenaal zal zoals het er naar uitziet, binnen niet al te lange tijd leeg komen te staan. Net zoals zoals de halve binnenstad. De plannen zijn om de bieb onder te brengen in het Brestheater in de wijk Zuurland. Zoals u weet is de gemeente groot voorstander van het laten verdwijnen van alle voorzieningen uit de vesting. Het Brestheater zou ook plaats moeten maken voor de muziekschool en Volksuniversiteit, zodat een compleet Cultuurhuis zal ontstaan. En zo zal de binnenstad volledig uitgehold achter blijven!
Oud-wethouder van Den Briel, Wim Kruikenmeijer, gaat de komende maanden de haalbaarheid van het Cultuurhuis onderzoeken.Ook de verdwijning van de Albert Heijn naar het Nieuwland zal de gemeente wel door weten te drukken. Het huidige pand aan het Slagveld zal dan leeg komen te staan. 

Verder blijkt ook het Catharina gasthuis aan het Slagveld ook niet meer aan de eisen te voldoen en zal vervangen moeten worden. Weer een leeg pand erbij! Ruimte voor een nieuw gasthuis zal er in de binnenstad niet zijn. 

Zal met al deze vooruitzichten de afbraak van de binnenstad compleet zijn en de middenstand de laatste doodklap moeten incasseren?

De reacties vanuit de bevolking op het internet liegen er niet om:

Het centrum van Brielle lijkt te verschuiven, deels richting Zuurland, deels richting Nieuwland. Misschien moeten we de St Catharijnekerk ook maar verplaatsen. Op het terrein van 't Maerlantcollege aan de Jan Mathijssenlaan is nog plek.

Ons Brielse bestuur luistert niet naar zijn bewoners, doet haar eigen zin!! Doe die windmolens dan ook maar gelijk dan wordt het toch een grote rotzooi!

Wat verdwijnt er niet in de binnenstad? De scholen, Kermis, Voetbal, Dierenarts, Dokter en de grootste supermarkt. Volgend jaar maar 1 april in Vierpolders vieren geloof ik.

In 2018 is Den Briel één groot bejaardenhuis. Geen winkels, supermarkten, bibliotheek, en  jonge mensen gaan boodschappen doen in Rotterdam. BAH!!!!!!!!

Rens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten