maandag 12 november 2018

TIJDLOOS TIJDELIJKz
Nog steeds zwijgt de gemeente in alle talen over de eind juli zonder vergunning geplaatste roze beelden aan de waterkant van het Ravelijn eiland. Half september werd bekend dat de welstandscommissie moest gaan kijken of de werken passend zijn bij de historische omgeving en zou daar zijn oordeel over vellen. 

Nu, half november is er nog steeds niets officieel bekend gemaakt. Het schijnt dat Welstand een positief advies heeft gegeven voor de roze beelden, omdat de Brielsche aap vermoedelijk heeft aangegeven dat de beelden van tijdelijke aard zijn. Alleen moet het college nog een besluit nemen. Een definitieve vergunningverlening zal dus nog wel even duren. Het is jammer dat er zo weinig openheid is vanuit de gemeente. 

Uit het huidige gepresenteerde logo van de Brielsche aap valt direct op te maken dat die beelden echt geen tijdelijke aangelegenheid, maar vermoedelijk blijvend zijn want anders zet je de beelden niet in je logo. 
Het valt te vrezen dat Briellenaren hierdoor gewoon hun gang gaan. Want als ze duidelijk melden dat wat ze aanbrengen van tijdelijke aard is, wordt er niet gehandhaafd en duurt het zeker een paar maanden eer er duidelijkheid komt.
Al met al ziet het er naar uit dat het afwachten is tot de van oude plankjes gemaakte beelden vanzelf door de weersinvloeden verdwijnen. Tijdelijk blijkt gewoon Tijdloos te zijn. 

Hoe dan ook: 8 december gaat de Brielsche aap proefdraaien. Na het verzetten van heel veel werk zal het door de gedreven inzet en alle publiciteit zeker een groot succes worden. 
Dat verdienen ze en is ze uiteraard van harte gegund.
Rens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten