donderdag 23 juni 2016

ZANDZAKKEN VOOR DE DEUR

Afgelopen nacht is er zoveel water gevallen dat er op het Wellerondom 20 centimeter stond. 
De gemeente heeft vanmorgen voor zandzakken gezorgd.


Luchtroosters en deuren worden van zandzakken voorzien om bij de te verwachten regelval zoveel mogelijk de boel droog te kunnen houden.

Laten we hopen dat het mee valt en de schade beperkt blijft. Vooral voor De Smaeck van Brielle
is het geen pretje.

In het voormalige winkeltje van Baris zullen de sneeuwbollen wel droog blijven, die blijven bij eventueel erg hoog water wel drijven.


Ook bij het Heultje werden planken en zandzakken voor de deuren geplaatst.

Maarten Zoetemeijer laat weten:

Bij het kont van het paard kwam door de grote hoeveelheid water, het uit de afvoerputjes omhoog. 

Bij de laag gelegen bar (die 40 cm. onder het straat niveau ligt) en bij het bovenste gedeelte, stond het water tot boven de dorpels omdat de straatputten het niet snel genoeg konden afvoeren. 

Er wordt hard gewerkt de boel droog en schoon te krijgen om vanavond weer open te kunnen. Het is alleen afwachten hoe de houtenvloer zich houd die in februari nieuw gelegd is.

Vannacht was dit het beeld in de Langestraat. Dweilen met de kraan open.

 Misschien is het raadzaam weer vloedplanken aan te schaffen om te kunnen plaatsen bij hevige regenval.

De gemeente liet de volgende mededeling uitgaan:
Als bewoners die als gevolg van extreme neerslag, water-overlast in de woning en/of kelder/kruipruimte hebben dan kunnen de volgende acties ondernomen worden: Huurders kunnen de verhuurder van de woning inschakelen. De woningeigenaar kan een lokale loodgieter of aannemer inschakelen om het probleem te verhelpen. Daarnaast is het verstandig om de eigen inboedelverzekering te waarschuwen om eventuele schade aan inboedel te dekken.
Als eigenaar van een woning moet de verzekeraar van de opstal gewaarschuwd worden. Deze zal (afhankelijk van wat er aan de hand is) toestemming geven een loodgieter of lokale aannemer inschakelen om het probleem op te lossen. Ook woningeigenaren moeten de eigen inboedelverzekering waarschuwen om eventuele schade aan inboedel te dekken. Bij ernstige wateroverlast kunt u contact opnemen met de boodschappendienst van de gemeente Brielle telefoonnummer 0181-471290.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn deel ik ze mede.

Rens 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten