woensdag 11 december 2013

Den Briel in rep en roer deel 11

IN DE MAAS FLIKKEREN

Ook in de Brielse Commissie Bestuurlijke Zaken, is de vermeende verplaatsing van de Brielse vestingwallen onderwerp van gesprek geweest. Mieke van Alphen (VVD) vroeg naar het hoe en waarom van enkele ''zwaar creatieve'' inwoners van Den Briel die een bijdrage hebben geleverd aan het boekwerk ''De Toekomst van de vestingstad.'' Als geboren Briellenaar deed Maarten de Pijper (SP) ook een duit in het zakje: ''Handen af van de wallen'', merkte hij op.
Burgemeester Betty van Viegen bevestigde voor de zekerheid nog maar eens dat ''wij ons cultureel erfgoed niet in de Brielse Maas zullen flikkeren'', en stelde dat alle commotie wel te vermijden zou zijn geweest door een andere wijze van presenteren. Daarmee is het ongenoegen over de wijze waarop dat hele waanzinnige plan met de vestingwallen en de presentatie daarvan, wel heel erg zacht uitgedrukt. 
Nog onbegrijpelijker is haar opmerking: ''Eindelijk weer stof voor de Brielse Maskerade''. Of dat er nooit zinnige opmerkingen te herkennen zijn geweest tijdens de Brielse Maskerade. 
Mieke van Alphen vroeg zich af wie nu de Zwarte Piet kreeg. ''Als voorzitter van de Stuurgroep 'Leve de Vesting Brielle' zal ik dat dan wel zijn'', zei wethouder Dick Verbeek. Ja, hè… hè… , wie anders moet je daar op aanspreken. Je wordt met de dag benieuwder wat dat hele idiote plan gekost heeft.
Rens van Adrighem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten